ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα σκυλιά έχουν την τάση να μην δείχνουν τον πόνο και να φαίνονται θαρραλέα. Αυτή είναι η φύση, έτσι λειτουργούνε στο κοπάδι.

Για αυτό και έχουν μια πολύ μεγαλύτερη ανεκτικότητα στον πόνο απ΄ότι έχουμε εμείς οι άνθρωποι, και δυστυχώς δεν μπορούνε να μας ενημερώσουνε  με λόγια. Έτσι, το σημαντικότερο είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου να μπορεί να αντιληφθεί οποιαδήποτε αλλαγή ή συμπτώματα πόνου στον σκύλο του.

 

Για αυτό κάντε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σας:

Ο σκύλος σας δεν έχει όρεξη για βόλτες ή για παιχνίδι;

Δεν θέλει να ανέβει σκάλες ή να μπει μέσα στο αμάξι;

Δυσκολεύεται να σηκωθεί μετά από τον ύπνο του ή την ξεκούραση του;

Δείχνει ευαισθησία όταν ακουμπάτε την πλάτη του ή κάποια μέλη του σώματος του;

Έχει αλλάξει συμπεριφορά ή έχει γίνει κάπως επιθετικός;

Έχει διαφορετικό βάδισμα απ΄ότι είχε μέχρι τώρα;

Κάθεται στραβά με το ένα πόδι του τεντωμένο μπροστά;

Τον ακούτε να βογκάει;

 

Παρατηρείστε τα πάντα! Μην αφήνετε τον σκύλο σας να υποφέρει!

Σε περίπτωση αμφιβολίας απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας. Εκείνος θα εξετάσει αρχικά εάν ο σκύλος σας έχει κάποιο πρόβλημα ορθοπεδικό, μυο σκελετικό ή κάποιο άλλο πρόβλημα και θα σας κατατοπίσει.

 

Στόχος της Φυσιοθεραπείας του σκύλου είναι μέσω συγκεκριμένων μεθόδων να επανέλθουν λάθος λειτουργίες του σώματος του, να ανακουφιστεί το σκυλί από τους πόνους, να διατηρηθεί /βελτιωθεί η κίνηση των αρθρώσεων , όπως και να δυναμώσουν οι μύοις. Κυρίως για την πρόληψη από ασθένειες και βλάβες του μυοσκελετικού συστήματος  η φυσιοθεραπεία θεωρείται κατάλληλη.

Ο φυσιοθεραπευτής ζώων δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τον κτηνίατρο, είναι όμως σκόπιμη και εξαιρετικά χρήσιμη υποστήριξη στην υφιστάμενη θεραπεία.

Σε συνεργασία με τον κτηνίατρο στοχεύουμε για μια ακόμα ποιο γρήγορη ανάρρωση του τετράποδου φίλου σας.

- ΟΦΕΛΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

- ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ/ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

- ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

- ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

- ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σε κουτάβια που έχει γίνει διάγνωση δυσπλασίας, προλαμβάνουμε  μέσω της  φυσιοθεραπείας τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος που δημιουργούνται αργότερα.

Με απαλό και ανώδυνο τρόπο η φυσιοθεραπεία έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα σε επιθετικά και νευρικά σκυλιά, γιατί καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα, ότι η θεραπεία τους κάνει πολύ καλό.