Από μικρή είχα ιδιαίτερη επικοινωνία με τα σκυλιά. Νόμιζα ότι μόνο αυτά με καταλαβαίνουν απόλυτα, τους έλεγα τα δικά μου και μου έλεγαν τα δικά τους, και νιώθαμε καλύτερα. Όταν νιώθεις άδεια, σε γεμίζουν, είναι εκεί όταν χρειάζεσαι κάποιον και νιώθεις μοναξιά. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσα να κάνω μια δουλειά που έχει να κάνει με τα σκυλιά, γιατί ήταν απλά αυτονόητο να τα φροντίζουμε, να τα αγαπάμε, χωρίς να ζητάς κάτι σε αντάλλαγμα. Πιστεύω ότι τους δίνω έστω και λίγο χαρά, όταν έρχονται στον χώρο μου!

Δούλεψα κάποια χρόνια με όρεξη σε ξενοδοχείο σκύλων. Με ενδιαφέρει πολύ να μπορώ να επικοινωνώ μαζί τους.

Μελετώντας συνέχεια για την ψυχολογία των σκύλων και διαβάζοντας για την ζωή και την συμπεριφορά τους, αποφάσισα να προχωρήσω παρακολουθώντας σεμινάριο Θετικής εκπαίδευσης σκύλων το 2016 στην Μαρία Στογιάννη.

Μέσα από αυτό το σεμινάριο και βλέποντας πως όχι μόνο ο άνθρωπος έχει θετικά αποτελέσματα με την θεραπεία του σκύλου, αλλά και ο ίδιος ο σκύλος έχει την ανάγκη από την βοήθεια την δικιά μας, συνέχυσα τις σπουδές μου. Στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστή η φυσιοθεραπεία στα ζώα και έχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα, όπως και στον άνθρωπο. Έκανα λοιπόν αυτό το τολμηρό βήμα να τα δώσω όλα, για να πετύχω σε κάτι που στην χώρα μας ακόμα δεν είναι διαδεδομένο.

 

DOGS IN BALANCE

Αποφοίτησα στην Γερμανία ως Φυσιοθεραπεύτρια σκύλων τον Οκτώβριο 2017 στην σχολή Deutsche Ausbildungsstätte für Hundephysiotherapie nach Blümchen και ως Groomer τον Απρίλιο 2017. Παράλληλα παρακολούθησα και σεμινάρια με την Dr. Mima Hohmann, όπως και έκανα πρακτική στο hundgesund.de (Physiotherapie für Hunde), Vlotho.

Η αγάπη, αφοσίωση και εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει τα σκυλιά με έχει φέρει σήμερα ως εδώ, και ελπίζω να μπορώ να τους το ανταποδώσω!!