Σωστή περιποίηση!

Αφού το babyshampoo είναι καλό για το μώρο, σίγουρα δεν βλάπτει και τον σκύλο μου!

Δυστυχώς όμως βλάπτει! Διότι το δέρμα ατοου σκύλου είανι διαφορετικό από αυτό του ανθρώπου. Μια διαφορά είναι ότι δεν έχει σε όλο το σώμα υδροτόποιους αδένες και η ανάνπτυξη της τρίχας εξαρτάται  από την εποχή και τον καιρό. Το δέρμα του σκύλου αναπλάθεται πού πιο γρήγορα. Το ανθρώπινο δέρμα έχει PH 5,5 ενώ του σκύλου έχει PH 7,5. Το δέρμα του σκύλου είναι κατά πολύ πιο λεπτό από αυτό του ανθρώπου, οπότε και το σαμπουάν διεισδύει τελείος διαφορετικά στο δέρμα του.

Πιο σαμπουάν είναι κατάλληλο για τον σκύλο?

Σίγουρα όχι αυτό που έχουμε για εμάς ή τα μωρά μας, διότι καταστρέφουν την χλωρίδα των φίλων μας και ξερένουν την επιδερμίδα του. Σε περίπτωση που δεν έχετε τίποτα άλλο να χρησιμοποιήσετε, ο σκύλος με ένα υγειή δέρμα δεν θα πάθει και τίποτα με το να πλυθεί μια-δυο φορές με σαμπουάν για μωρά, αλλά σίγουρα δεν του κάνετε κάτι καλό. Γενικός αν ο σκύλος σας έχει ένα υγειής δέρμα, του φτάνει ένα απλό σαμπουάν ιδανικό για αυτόν και τις ανάγκες του.

Για τα σκυλιά με προβλήματα δέρματος καλό είναι πάντα να έχετε στο σπίτι σας ένα ειδικό σαμπουάν. Παρακαλώ να το συζητήσετε πρώτα με τον κτηνίατρό σας.