top of page

Διαθέσιμες Υπηρεσίες

Low level laser therapy

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή θεραπείας. Με τη βοήθεια παλμών φωτός διεγείρονται οι διαταραγμένες μεταβολικές διεργασίες με τέτοιο τρόπο ώστε τα επηρεαζόμενα κύτταρα και οι ιστοί να μπορούν να λειτουργήσουν ξανά στο βέλτιστο επίπεδο.

Στόχος της θεραπείας είναι η μείωση του πόνου, η επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών και η καταπολέμηση της φλεγμονής.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και οδηγεί σε αναγέννηση των κυττάρων, διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, επιτάχυνση της κυτταρικής διαίρεσης και ενεργοποίηση των αμυντικών μορίων.

Μασάζ

Το μασάζ είναι ένα σημαντικό μέρος της φυσικοθεραπείας του σκύλου. Έχει μεγάλη επίδραση στον μυϊκό τόνο, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από τον πόνο και ηρεμεί. Ανάλογα με την τεχνική, μειώνει ή αυξάνει τον μυϊκό τόνο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλες τις ασθένειες. 

Kinesiotaping

Το Kinesiotape είναι μια θεραπευτική ελαστική ταινία που εφαρμόζεται στο σώμα, έτσι ώστε να παρέχει υποστήριξη, μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο από τραυματισμούς, και βελτιώνει τον τρόπο λειτουργίας των αρθρώσεων και των μυών. Η περιοχή που εφαρμόζεται η ταινία αποσυμπιέζεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η ένταση στο σημείο αυτό και να μειώνεται ο πόνος. Δημιουργείται  υποδόριος χώρος, ο οποίος αλλάζει την πίεση στην περιοχή κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε να ενισχύσει την ροή του λεμφικού υγρού. 

Κινητική Θεραπεία

Ασκήσεις με διάφορους τρόπους  π.χ. τραμπολίνο, διάδρομο stepper, μπάλα γυμναστικής, εμπόδια και άλλο εξοπλισμό. Ο στόχος μιας  άσκησης είναι η οικοδόμηση μυών, η εξάσκηση σε φάσεις άγχους, ο συντονισμός, η ισορροπία, οι κινητικές δεξιότητες και η πίεση των τεσσάρων άκρων ταυτόχρονα.

Οι ασκήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν όλες τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και για νευρολογικές, με μεγάλη επιτυχία. 

Λεμφικό μασάζ

Αφού έχει γίνει από το γιατρό η σωστή διάγνωση αναλαμβάνω την θεραπεία του σκύλου σας. Παρακαλώ απλά να κατανοήσετε πως θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες ώρες, έτσι ώστε να έχω αρκετό χρόνο για τον σωστό καθαρισμό του χώρου μου.

Θερμοθεραπεία 

Κρύοθεραπεια

Με την μέθοδο του stripping αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες, ανοίγουν οι πόροι και έτσι η καινούργια, υγειής τρίχα έχει και πάλι χώρο να βγει.

Είναι μια τεχνική ιδιαίτερη και δεν προκαλεί κανέναν πόνο στον σκύλο.Η διαδικασία αυτή γίνεται με το χέρι και με πέτρα. Η συχνότητα του stripping εξαρτάται από την ράτσα, το τρίχωμα και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες. Μερικές ράτσες πρέπει να κάνουν μόνο stripping. Κάποιες από αυτές είναι: West Highland, White Terrier, Fox Terrier, Jack Russel, Airedale Terrier, Schnauzer.

Manual therapy

Πρόκειται για μια μέθοδος φυσιοθεραπείας που ασχολείται ειδικά με προβλήματα αρθρώσεων.

Στόχος της είναι η διατήρηση και η αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών στην άρθρωση. Η κινητικότητα των αρθρώσεων βελτιώνεται ή θα πρέπει να αποκατασταθεί η πλήρης κινητικότητα. Διεγείρεται η παραγωγή αρθρικού υγρού, ο μεταβολισμός αυξάνεται και η αρθρική κάψουλα τεντώνεται. 

Tens ηλεκτροθεραπεία

Ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για θεραπευτικό σκοπό. Χρησιμοποιείται για αναλγησία, χαλάρωση των μυικών σπασμών, αύξηση αιματικής ροής, διατήρηση και αύξηση του εύρους κίνησης, διαχείριση του χρόνιου πόνου, και του οξύ μετεγχειρητικού πόνου, μυική επανεκπαίδευση . Πολύ συχνά σκύλοι με σημάδια παράλυσης αντιμετωπίζονται με ηλεκτρισμό όπου διεγείρονται τα κατεστραμμένα νεύρα.

bottom of page