Στις σκληρότριχες ράτσες η νεκρή τρίχα δύσκολα πέφτει από μόνη της, με αποτέλεσμα να παραμένει στο δέρμα προκαλώντας έτσι φαγούρα, ερεθισμούς και σε προχωρημένες καταστάσεις εξανθήματα. Το σκυλί προσπαθεί να αφαιρέσει τις νεκρές τρίχες με το να ξύνεται.
Με την μέθοδο του  stripping αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες, ανοίγουν οι πόροι και έτσι η καινούργια, υγειής τρίχα έχει και πάλι χώρο να βγει.
Καλό είναι να εφαρμόζεται κάθε 6-8 εβδομάδες, ουτοσώστε να έχουμε συνεχόμενα υγειής τρίχες να βγαίνουν (το λεγόμενο rolling coat).
Είναι μια τεχνική ιδιαίτερη και δεν προκαλεί κανέναν πόνο στον σκύλο.
Η διαδικασία αυτή γίνεται στον χώρο μου με το χέρι και με πέτρα. Η συχνότητα του stripping εξαρτάται από την ράτσα, το τρίχωμα και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες.
Μερικές ράτσες πρέπει να κάνουν μόνο stripping. Κάποιες από αυτές είναι: West Highland, White Terrier, Fox Terrier, Jack Russel, Airedale Terrier, Schnauzer. Ένα κούρεμα σε αυτές τις ράτσες χαλάει την δομή της τρίχας, την λάμψει της, το σκυλί μαδάει περισσότερο και είναι πιο επιρρεπής σε δερματικά προβλήματα. 
Το stripping είναι καλό να ξεκινάει απο μικρή ηλικία για να το συνιθίσει ο σκύλος γρήγορα και να παραμείνει το τρίχωμά του σε καλή κατάσταση.
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

+30 2315538853

+30 6975583146

claudia.roemmer@gmail.com

Panorama, Thessaloniki

Greece

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now